Ilmakiväärin luodit

Ilmakiväärin luodit


Paljon on tapahtunut alalla siitä lähtien, kun RWS kehitti ensimmäiset "terävät lyijysylinterit" paineilmakivääreihin vuonna 1902. Niitä seurasi vuonna 1921 keksitty ja tuotantoon otettu diabolo -muoto. Kehitys ilma-aseissa on loogisesti johtanut jatkuvaan kehitykseen myös luodeissa, joita saa nykyään lukuisissa muodoissa käyttötarkoituksen mukaan.

Eri kaliibereiden lisäksi on olemassa neljä luodin perusmuotoa. Flat nose -luodit ovat yleisin muoto 10 metrin urheiluammuntaan, jossa ne erottuvat erinomaisella tarkkuudellaan.

Flat Nosen sukuisia luoteja ovat Round Nose -luodit. Tämä muoto tarjoaa parempaa aerodynamiikkaa erityisesti pidemmillä etäisyyksillä.

Teräväkärkiset luodit taas tarjoavat erinomaisen läpäisyn ja hyvä valinta myös tarkkuusammuntaan.

Hollow Point diabolot taas laajenevat nopeasti osuessaan maaliin.

RWS R10 Match Kivääri

RWS R10 Match Kivääri

RWS Premium Line on korkeimmat vaatimustasot täyttävä kilpailu- ja harjoitusluoti ilmakiväärilajien ampujille. Saatavilla 0.53 g painoisena, sekä kärjen halkaisijalla 4.48-4.51 mm.

RWS R10 Match Pistooli

RWS R10 Match Pistooli

Ilmapistooliampujien suosima erittäin korkeatasoinen kilpailu- ja harjoitusluoti. Saatavilla 0.45 g painoisena, sekä kärjen halkaisijalla 4.48-4.51 mm.

RWS Meister Pistooli

RWS Meister Pistooli

Tehokkaita ja tarkkoja luoteja ilmapistooliharjoitteluun sekä kilpailuihin. Saatavilla neljällä eri kärjen halkaisijalla 4.48-4.51 mm.

RWS Meister Kivääri

RWS Meister Kivääri

Tehokkaita ja tarkkoja luoteja ilmakivääriharjoitteluun sekä kilpailuihin. 4.5 mm kaliiperin luodit ovat saatavilla neljällä eri kärjen halkaisijalla 4.48-4.51 mm. RWS Meister -luoteja valmistetaan myös 5.5 mm kaliiperissa.

RWS Training

RWS Training

RWS Training on aavistuksen raskaampi Sport Line -luoti, jonka sileä pintaviimeistely on hyvin samankaltainen kuin kilpatason RWS Match ja Meister -luodeissa.

RWS Club

RWS Club

Erinomaisia tuloksia kilpatason luotien muotoilulla mutta hieman alhaisemmalla painolla. jolla saavutetaan korkeampi lähtönopeus.

RWS Hobby

RWS Hobby

Tasapainoinen luoti, jonka hinta-laatusuhde on harrastelijoiden mieleen. Saatavilla kaliipereissa 4.5 mm ja 5.5 mm.

RWS Super Field Ultra Heavy

RWS Super Field Ultra Heavy

RWS Super Field Ultra Heavy on erityisesti tehokkaille, yli 40 joulen ilmakivääreille soveltuva luoti, jonka lentorata on vakaa myös suuremmilla tehoilla ammuttaessa. Saatavilla kaliipereissa 4.5 ja 5.5 mm.

RWS Super H Point

RWS Super H Point

Onttokärkinen diabolo-luoti, joka laajenee voimakkaasti osuessaan kohteeseen. Saatavilla kaliipereissa 4.5, 5.5 ja 6.35 mm.

RWS Superpoint Extra

RWS Superpoint Extra

Teräväkärkinen muotoilu parantaa luodin läpäisykykyä ja on erittäin aerodynaaminen. Saatavilla kaliipereissa 4.5 ja 5.5 mm.

RWS Superdome

RWS Superdome

Pyöreä kärki ja uritettu perä ovat RWS Superdomen tunnusomaisia piirteitä. Soveltuu hyvin keskipitkien matkojen ammuntaan. Saatavilla kaliipereissa 4.5, 5.5 ja 6.35 mm.

RWS Hyperdome

RWS Hyperdome

Lyijyttömät RWS Hyperdome -luodit ovat erittäin kevyitä ja sen vuoksi korkean lähtönopeuden luoteja, jotka ovat äärimmäisen tarkkoja eivätkä jätä lyijyjäämiä piippuun. Saatavilla kaliipereissa 4.5 ja 5.5 mm.

RWS Hypermax

RWS Hypermax

Tinasta valmistetut RWS Hypermax-luodit ovat lyijyttömiä, mikä takaa jopa 25-30% korkeamman lähtönopeuden ja pidentää piipun käyttöikää. Saatavilla kaliipereissa 4.5 ja 5.5 mm.

RWS Power Bolt

RWS Power Bolt

Superraskas 5.5 mm ilmakiväärin luoti tuhoeläinten torjuntaan. Raskas RWS Power Bolt on iskuteholtaan ja läpäisyltään lyömätön lyhyillä ja keskipitkillä matkoilla.